URGENT

El projecte “La Salut comença a casa”, certificat per l’Observatori d’Innovació en Salut

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa de la Corporació de Salut del Maresme i La selva en l’àmbit de la sanitat pediàtrica i que busca donar resposta a les necessitats de la població en termes de qualitat, eficàcia i eficiència.

El projecte “La Salut comença a casa” està impulsat pels treballadors de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafolls i Malgrat, el Dr. Francesc Codina i la infermera Marta Azuara i es basa en la comunicació entre els professionals sanitaris i les famílies i els nens i nenes abans de realitzar la consulta del nen sa, mitjançant un seguit de formularis i enquestes que permeten l’autoavaluació de l’estat de salut de l’infant. Alhora, també permet fixar l’atenció en els diferents moments evolutius del pacient.

Aquest reconeixement, que s’ha fet en el marc de les III Jornades de l’Observatori d’Innovació en Salut del Departament de Salut, que coincideix amb la planificació de l’extensió durant els propers mesos d’aquest model d’atenció a altres àrees bàsiques que gestiona la Corporació i que s’aniran desenvolupant progressivament.

El Servei de Pediatria es responsabilitza d’uns 30.000 nens i nenes d’edats compreses entre els 0 i els 15 anys, que tenen com a referència els centres hospitalaris de Blanes i Calella, en cas de tenir necessitats d’hospitalització o de consulta d’especialitats, i 20.000 que són controlats directament pels equips mèdics de les 4 ABS on la pediatria és gestionada per la Corporació: Palafolls-Malgrat, Blanes, Calella, i Lloret-Tossa.

El projecte es va posar en marxa l’any 2013 a PLF sota el nom “La visita comença a casa”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics