URGENT

Polítics comarcals valoren els resultats de les eleccions a nivell català

Compartiu aquesta història

A nivell català, Junts Pel Sí es va imposar clarament amb 62 escons, encara pendent del recompte del vot exterior. El número 21 per Bar de JxS, el pinedenc  Pere Aragonès explicava ahir que el sí a la independència és clar i que el Parlament ja té el mandat democràtic que li calia per tirar endavant el procés.

La segona força va ser C’s. El partit liderat per Inés Arrimadas va aconseguir 25 escons. David Mejías, número 9 de C’s per Barcelona s’alegrava dels resultats propis i també que l’independentisme no guanyés en vots a la jornada electoral d’ahir.

El PSC també són 3a força al Parlament català amb 16 escons i aconseguint frenar la sagnia de votants a Catalunya. La número 4 per Barcelona del PSC, la maresmenca Alícia Romero, assegurava que havien resistit tot i les enquestes adverses.

A nivell català la formació liderada per Lluís Rabell va aconseguir 10 escons. Marcos Ortega, integrant de la llista, diu que els resultats no són els esperats tot i la unió amb Podem. De fet, fa 3 anys van aconseguir millors resultats, quan es presentaven com a ICV-EUiA.

El PP han aconseguit 11 diputats al Parlament, 8 menys que en la passada legislatura. Amb les dades a la mà, el número 24 per Barcelona dels populars, Óscar Bermán no dubta en parlar d’errors en el plantejament de la campanya.

Les CUP van més que triplicar la seva representació passant de 3 a 10 diputats. Xavier Safont, núm 15 de la Cup per Barcelona explica que el procés no s’atura i que està legitimat per la majoria d’escons independentistes.

Unió Democràtica de Catalunya no va arribar a l’1.5% a PLF després de l’escissió de la federació nacionalista CiU. A nivell català la xifra puja fins al 2,5%, insuficient per entrar al repartiment de diputats.

D’altra banda, el partit animalista, el PACMA, va aconseguir un 1% dels vots emesos ahir a PLF i un 0,73% a nivell català.

 

Foto de portada: Acte de presentació dels candidats de JxS

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics