URGENT

L’Ajuntament vol posar en marxa els horts el més aviat possible

Compartiu aquesta història

Durant el proper ple s’ha d’aprovar definitivament el reglament d’ús dels horts urbans del nostre poble.

Un cop desencallat aquest procediment burocràtic es podrà ja posar fil a l’agulla i començar el procés d’adjudicació dels 55 primers horts previstos, situats a St Genís.

El regidor de Medi Ambient i Pagesia, Juan Andrés Osorio, es felicita pel desbloqueig de la situació, i assegura que, després del retard,  la voluntat és engegar el projecte el més aviat possible.

Desitgem que comencin quan més aviat millor, volem que sigui ja Juan A. Osorio, regidor Pagesia

En el seu dia una 80a de persones es van apuntar per aconseguir un dels horts previstos, i ara es repassarà aquest llistat i es farà el sorteig d’aquests 55 primers horts. Un sorteig que es preveia pel mes de maig, però que els tràmits burocràtics han retard fins a finals d’any.

El horts urbans de PLF tenen 2 modalitats, els socials  o els de lloguer.

Els socials estan destinats a famílies amb pocs recursos i que compleixin tot un seguit de requisits, que han d’acreditar. En canvi els de lloguer són lliures i estaran subjectes al pagament d’una quota de 50€ anuals.

Els horts només podran conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes resultants de cada parcel·la serà per autoconsum, prohibint la seva venda explícitament en el reglament.

Tampoc s’hi podran tenir animals ni fer cap mena de construcció a la parcel.la adjudicada.

Aquests primers 55 horts estan situats a la zona de St Genís, però el consistori espera poder engegar en breu una segona fase, prop del parc fluvial de la Tordera. Una segona fase que està pendent de l’acceptació dels primers horts, i d’una subvenció que ajudi a desplegar-la.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics