URGENT

Condemnen l’Ajuntament de Blanes per la caiguda d’una dona en un carrer en obres

Compartiu aquesta història

El jutjat contenciós administratiu de Girona ha condemnat al consistori blanenc a pagar 28.500€ a una dona que va patir una caiguda quan transitava per un carrer del barri de la Plantera que estava en obres.

El consistori havia col·locat unes planxes metàl·liques al terra, una de les quals estava aixecada en un extrem, cosa que va fer que la dona s’entrebanqués i caigués al terra provocant-li, segons la sentència, lesions que li han deixat seqüeles i una incapacitat parcial permanent.

La dona demanava prop de 100 mil€ d’indemnització.

El consistori reconeix les lesions i la versió de la víctima, però va descartar indemnitzar-la, ja que considerava que la planxa metàl·lica estava guerxada només en un extrem i que, per tant, era fàcilment evitable. A més assegura que la zona d’obres estava suficientment senyalitzada.

El consistori considera, així, que la dona és la responsable del sinistre per no caminar pel pas habilitat per les obres .

La magistrada, però explica que la funció de la planxa era, precisament, facilitar el pas de vianants, tot i que també culpa, en part, a la dona per la manca d’atenció. Així que reparteix la culpa en un 70% per l’Ajuntament i el 30% per la víctima i rebaixa la indemnització als 28.500€.

La sentència no és ferma, i l’Ajuntament de Blanes ja l’ha recorregut.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics