Mataró no aprova la moció per defensar el litoral

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de la capital maresmenca ha desestimat la moció que la plataforma ciutadana Preservem El Maresme està traslladant als ajuntaments de la comarca  per reclamar  una moratòria en els plans d’actuacions programats per l’Estat per tal de regenerar les platges del Maresme.

Hi van votar en contra el govern; PSC i CIU així com el PP, mentre que la CUP i C’s hi van votar a favor.

Els partits contraris a la moció van recordar que el nou estudi del Ministeri de MediAmbient s’ha elaborat amb el consens dels ajuntaments del territori.

Tot i això, municipis com Pineda, Arenys de Mar, Canet, Premià de Mar, Premià de Dalt i Malgrat han aprovat ja mocions similars.

L’entitat Preservem El Maresme va néixer l’estiu passat i des de llavors s’ha significat en repensar els projectes medioambientals de la nostra comarca, en especial el marítim. Entre d’altres han demanat  a la Universitat Politècnica de Catalunya trobar la millor opció per regenerar les platges amb actuacions sostenibles, a llarg termini, i  evitant l’erosió del litoral.

L’entitat també s’ha reunit amb els responsables de Costes a Catalunya per trasllar-los les propostes davant la previsió de l’Estat d’invertir 30 milions  en els propers 15 anys per regenerar platges.

De moment, el Ministeri ja ha actuat a Malgrat de Mar i està prevista una nova actuació al Delta de la Tordera aquesta tardor.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics