URGENT

Es crea una plataforma en suport als refugiats sirians a Malgrat

Compartiu aquesta història

Aquest vespre, a les 9, i a la biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar es celebrarà la presentació de la Plataforma Malgrat Acull. L’entitat ha estat creada amb l’objectiu d’ajudar els refugiats sirians en aspectes de difusió, coordinació i sensibilització entorn la problemàtica que viuen aquestes persones que es veuen empeses a abandonar el seu país arran dels conflictes armats que s’hi viuen..

Socorristes de Pro Activa a les platges de Lesbos
Socorristes de Pro Activa a les platges de Lesbos

Malgrat Acull està formada per voluntaris que tenen la intenció d’operar solidàriament amb els refugiats des de la mateixa població.  En aquest sentit es vol que l’entitat sigui una xarxa social i assistencial de suport als refugiats, tant en el cas que arribin famílies al municipi com per ajudar a les ONG que treballen als camps de refugiats. Ho explica una de les membres de Malgrat Acull, Núria Tomàs.

En aquest sentit Tomàs explica que l’entitat anirà organitzant activitats per aconseguir fons que es destinaran a entitats  que treballin en benefici dels refugiats, com és el cas de l’ONG Pro-Activa Open Arms. Es tracta d’una entitat formada per un conjunt de socorristes que voluntàriament han marxat a l’illa de Lesbos, a Grècia, des d’on  auxilien als refugiats sirians que s’aventuren a creuar el mediterrani per arribar a Europa.

Siarians fugint per mar del seu país. FOTO: ProCActivaOpenArms
Siarians fugint per mar del seu país.
FOTO: ProCActivaOpenArms

Una de les primeres activitats previstes és una marató de contes, però de tota manera a través del Facebook de l’entitat es donarà tota la informació tant d’activitats com d’ONG  que treballen sobre el terreny.

La presentació de la Plataforma, es comptarà amb un col·loqui a càrrec de Masa Kamenjasevic, qui va ser testimoni de la guerra de Bòsnia a principis dels anys 90.

Justament llavors Malgrat de Mar ja es va bolcar en acollir a refugiats de l’antiga Iugoslàvia.

En aquest sentit, a la mateixa hora que Malgrat Acull estarà fent la seva presentació, Palafolls debatrà en el ple municipal d’aquesta nit les actuacions previstes per l’acolliment de refugiats al nostre municipi. Es preveu que Catalunya n’aculli uns 1.200. D’aquestes, Palafolls té previst acollir cinc famílies, segons va explicar ahir el regidor Juan Andrés Osorio.

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Calella, han aprovat ja mocions de suport als refugiats sirians.

 

Facebook de Malgrat Acull

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics