URGENT

PLF demana modificar la llei del dret a la vivenda

Compartiu aquesta història

El ple va aprovar una moció presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que constava de quatre punts i reclamava diverses mesures per a aconseguir una modificació de la llei reguladora del dret a la vivenda.

En primer terme la Plataforma demana mesures de segona oportunitat per a les famílies amb problemes amb la seva hipoteca o lloguer,  amb una modificació de la llei hipotecaria o l’eliminació de clàusules que consideren abusives. També volen que es consideri la primera vivenda com un bé inembargable.

També van reclamar mesures per aconseguir lloguers dignes, com per exemple allargar el temps mínim de duració del lloguer fins als cinc anys. Per aquestes famílies també van demandar que s’impedeixi els talls de subministraments energètics, com el gas o l’electricitat.

Una de les reclamacions més urgents de la Plataforma, és exigir lloguers socials als grans propietaris d’habitatge per tal que els més desafavorits puguin aprofitar-ho. Així ho explicava Emma Torres, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Molts membres de la PAH, vestits de verd, a la sala de plens aquest divendres
Molts membres de la PAH, vestits de verd, a la sala de plens aquest divendres

El PSC va votar a favor de la moció perquè, segons diuen, inclou molts aspectes importants, com la dació en pagament o el lloguer digne. A més a més, el seu portaveu Josep Rueda va aplaudir l’ambició de les propostes de la Plataforma

També hi va votar a favor Esquerra Republicana. Tot i així els republicans va assegurar que aquestes mesures podran aplicar-se de manera molt lenta degut a la situació dels Ajuntaments. Els consistoris, segons Francesc Alemany, no tenen els recursos per fer front a aquesta situació actualment.

El PP va donar el seu vist i plau, però amb matisos. Oscar Bermán va  assegurar que hi havia coses del text de la PAH que sortien de la legalitat vigent.

Martí Victoria, de Ciutadans,  hi va donar el seu vot a favor, però va alertar que les accions que es reclamen van més enllà de les competències municipals.

D’altra banda, Iniciativa hi va donar total suport. A més, Juan Andrés Osorio va explicar dos casos en els que l’Ajuntament ha estat capaç d’aplicar accions per millorar la situació.

La moció, doncs, es va aprovar per unanimitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics