URGENT

Malgrat treballa en un reglament de participació ciutadana

Compartiu aquesta història

Des de la constitució dels nous consistoris, l’Ajuntament de Malgrat ha obert la porta a la participació amb gestos com l’obertura de les juntes de govern a l’oposició o la posada en marxa de la campanya de transparència del Tu preguntes, en Joan respon, on l’alcalde de la localitat, Joan Mercader, s’acosta a la ciutadania per rebre preguntes i alhora poder explicar l’acció de govern.

La primera sessió va ser la setmana passada quan una 30a de persones van assistir a l’arxiu municipal per qüestionar l’alcalde, però la voluntat és repetir aquests actes d’apropament als ciutadans.

Mercader, però assegura que això només és una de les accions previstes, però que el seu govern ja treballa en d’altres mesures de transparència i participació.

-*

Una d’aquestes mesures és la redacció d’un reglament de participació ciutadana, que tot just ara està en fase incipient i que entre d’altres mesures vol estipular la introducció d’un pressupost participatiu, on els ciutadans puguin triar el destí d’una partida determinada.

Mercader, però, vol que aquest procés sigui realment participatiu i que la població prengui part activa de la desició.

-*

Feia anys que l’oposició demanava aquest reglament  de participació, però no ha estat fins el canvi d’alcaldia que s’ha començat a treballar en aquest reglament.

 

D’altres municipis propers com Calella o Tordera han fet partícips als seus ciutadans del destí de part dels seus pressupostos municipals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics