URGENT

El Dimoniet de St Genís a la Guia de Lectura del Maresme

Compartiu aquesta història

Les biblioteques del Maresme editen cada any, des del 1996 una guia de recursos pels volts de Sant Jordi. Aquesta publicació té per objectiu donar a conèixer les col·leccions locals dels municipis de la comarca i enfortir els lligams històrics entre les biblioteques de la zona.

La temàtica d’aquestes guies canvia any rere any: cuina, festes populars, història local, art o arquitectura han estat alguns dels fils conductors de la guia. Aquest any s’ha apostat per la temàtica de les rutes literàries existents a cada municipi.

La-rondalla-del-dimoniet-de-sant-Genis-150x146

El nostre municipi no té cap ruta literària marcada. És per això  que la biblioteca de Palafolls va apostar per la llegenda del Dimoniet de Sant Genís per crear-ne una. Es tracta d’un conte d’Assumpta Mercader i Lídia Massó  editat com a llibre l’any 2008. Josep Maria Simón, director de la biblioteca de la població, explica el procés.

Des de l’any 2013, a banda del format en paper de la guia, s’edita també una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes. És per això, que amb la temàtica d’aquest any, a Palafolls s’ha decidit gravar tots els indrets que apareixen al conte  del dimoniet, per poder seguir la ruta de manera pràctica. L’encarregada d’enregistrar les imatges ha estat Barbara Redini, que ja fa dos anys que treballa en l’apartat tècnic de la Guia de Lectura del Maresme. Enguany ha visitat 25 municipis de la comarca, gravant totes les rutes literàries que s’inclouran a la guia per tal d’incloure les imatges a l’aplicació.

Durant uns dies, Redini va ser també a Palafolls per crear la ruta virtual en vídeo. De la ruta local, Redini en destaca , la la natura que l’envolta i com s’ha conservat  la part més antiga de St Genís.

La ruta literària de Palafolls, es publicarà en la Guia de lectura del Maresme pels voltants del Sant Jordi de l’any vinent i comptarà amb la locució del company de RP`, Jordi Pratsevalls.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics