Els consells comarcals demanen un millor finançament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els presidents dels consells comarcals de la província de Barcelona han mantingut una reunió conjunta per treballar aquelles problemàtiques comunes. Una de les principals és, asseguren, el finançament. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Maresme Miquel Àngel Martínez, sol·licitarà a la Generalitat un replantejament de la fórmula actual de finançament, ja que assegura que és un problema que els consells comarcals arrosseguen des de la nostra creació”.

Martínez diu que la intenció és treballar col·laborativament per afrontar conjuntament els reptes d’aquestes administracions supramunicipals. En aquest sentit es demanarà una reunió amb la Generalitat perquè reconsideri la fórmula que s’aplica als consells comarcals.

Diu que des de sempre, els consells comarcals desenvolupen les seves activitats i competències amb una manca de recursos propis i una excessiva dependència dels ingressos finalistes provinents d’altres administracions, principalment de la Generalitat que és l’administració amb la qual més treballen els consells, però també de la Diputació i dels ajuntaments que li deleguen competències.

Aquesta situació, segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Maresme, “dóna molt poc marge de maniobra als consells comarcals, que són els que més coneixen el territori.

Els consells comarcals que estan preparant el document conjunt són un total de 12, incloent-hi el del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics