URGENT

Obert el termini per demanar un dels horts urbans que es posen en marxa a PLF

Compartiu aquesta història

Fins a mitjans de novembre es pot oficialitzar la demanda d’un dels 55 horts urbans municipals que posa en marxa el consistori a la zona de St. Genís.

Tots els interessats en gestionar una d’aquestes parcel·les agrícoles cal que presenti tota la documentació requerida a l’oficina d’atenció al ciutadà, al mateix edifici consistorial.

Aquests 55 horts estan dividits en dues categories. Uns són lliures i costaran uns 60€ l’any, mentre que 25 parcel.les seran socials i estan destinades a persones amb necessitats econòmiques degudament justificades. Precisament per acreditar aquesta excepcionalitat cal aportar tot un seguit de documentació, ja que aquests horts seran gratuïts.

En el cas que la demanda superi l’oferta en les parcel·les socials, es farà un llistat baramat segons els mèrits estipulats en les bases de concessió dels horts.  En canvi en les parcel·les lliures, si hi ha més demandants que horts es farà un sorteig.

Les parcel·les es cedeixen per un període de 2 any, prorrogables.

Els horts només podran conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes resultants de cada parcel·la serà per autoconsum, prohibint la seva venda explícitament en el reglament.

Tampoc s’hi podran tenir animals ni fer cap mena de construcció a la parcel·la adjudicada.

Aquests primers horts estan situats a St. Genís, en una ubicació que ha criticat l’oposició en diferents ocasions ja que asseguren que no és el millor lloc per aquesta activitat.

Sigui com sigui es poden presentar les sol·licituds fins el 14 de novembre de dilluns a dissabte en horaris de matí a l’Ajuntament.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics