La CUP de Blanes vol que l’Ajuntament rebutgi la llei mordassa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dijous se celebra ple Municipal a Blanes, en el que la CUP del municipi presentarà una moció de rebuig a la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la ‘llei mordassa’, que va aprovar fa una mesos el Congrés dels Diputats de l’Estat Espanyol.

La formació vol generar un debat en el consistori sobre l’aplicació d’aquesta llei, així com explicar les conseqüències que podria tenir. En aquest sentit, la plataforma reclama vies per garantir la llibertat d’expressió i el dret a manifestacions o protestes pacífiques en el si de Blanes.

La moció demana que l’Ajuntament de Blanes mostri explícitament el seu rebuig a la llei mordassa, pel perill i la vulneració dels principis de proporcionalitat i seguretat jurídica que suposa el text normatiu, a part d’envaïr competències pròpies del govern català i dels ens locals.

No és la primera vegada que es discuteix aquesta llei a Blanes. De fet, a principis de l’actual legislatura, diferents entitats de caràcter social del Municipi ja van mostrar el seu rebuig a la llei mordassa amb accions dins del mateix ple de l’Ajuntament.

La Cup ja ha fet arribar la seva proposta a tots els grups que formen el consistori i ja ha rebut l’adhesió i la conformitat d’EUiA-ICV. Dins la moció es demana que s’adoptin diferents mesures, com ara exigir la immediata retirada de la llei al govern espanyol, mostrar l’oposició de l’Ajuntament de Blanes a la llei de seguretat ciutadana, exigir la dimissió del ministre d’interior, Jorge Fernández Diaz i mostrar el compromís de l’Ajuntament amb la llibertat d’expressió, entre d’altres coses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics