URGENT

La Puput enllesteix una nova castanyada popular per la nit de dissabte

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana com ja és habitual a la nostre població, la Puput organitza una festa per celebrar aquesta tradició, que marca la vigília del dia de tots sants. Es tracta a més de l’activitat més antiga que organitza La Puput, i es remunta a més de 30 anys.

Això sí, depèn del pressupost amb el que compta l’entitat, cada any organitza una festa més o menys austera. En l’actual edició, per exemple, la música no podrà ser en viu com si que ho havia estat en d’altres edicions.

La festa comença a partir de les 9 del vespre i com cada any el centre neuràlgic de la celebració és a la plaça Joaquim Ruyra, davant del casal d’avis de la població.

Tot i que, sobretot entre els petits, el hallowen està prenent protagonisme a la castanyada en els últims anys, des de la Puput són optimistes i asseguren que la Castanyada té encara una bona salut.  Aquells que s’acostin dissabte podran gaudir de castanyes i moscatell en un ambient càlid i familiar. David Alenyà, membre de la Puput, explica que cada any més es veuen participants disfressats, conjugant així la castanyada i el Halloween.

Fa uns 30 anys que la puput organitza la castanyada i mai ha patit canvis significatius en el format, ja que es busca una festa oberta, familiar i tradicional. És per això mateix que l’entitat no es planteja canviar res de cara a un futur. A més a més, asseguren que després de tants anys organitzant-la, la castanyada ja no té cap mena de secret. Això si, pot variar algun any si hi ha problemes amb la subvenció o el pressupost.

Com a única novetat, enguany no es fa el concurs de panellets. La Puput distribuirà uns 25 kg de castanyes dissabte regat amb 25 litres de moscatell i uns 20 de garnatxa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics