La Puput enllesteix una nova castanyada popular per la nit de dissabte

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana com ja és habitual a la nostre població, la Puput organitza una festa per celebrar aquesta tradició, que marca la vigília del dia de tots sants. Es tracta a més de l’activitat més antiga que organitza La Puput, i es remunta a més de 30 anys.

Això sí, depèn del pressupost amb el que compta l’entitat, cada any organitza una festa més o menys austera. En l’actual edició, per exemple, la música no podrà ser en viu com si que ho havia estat en d’altres edicions.

La festa comença a partir de les 9 del vespre i com cada any el centre neuràlgic de la celebració és a la plaça Joaquim Ruyra, davant del casal d’avis de la població.

Tot i que, sobretot entre els petits, el hallowen està prenent protagonisme a la castanyada en els últims anys, des de la Puput són optimistes i asseguren que la Castanyada té encara una bona salut.  Aquells que s’acostin dissabte podran gaudir de castanyes i moscatell en un ambient càlid i familiar. David Alenyà, membre de la Puput, explica que cada any més es veuen participants disfressats, conjugant així la castanyada i el Halloween.

Fa uns 30 anys que la puput organitza la castanyada i mai ha patit canvis significatius en el format, ja que es busca una festa oberta, familiar i tradicional. És per això mateix que l’entitat no es planteja canviar res de cara a un futur. A més a més, asseguren que després de tants anys organitzant-la, la castanyada ja no té cap mena de secret. Això si, pot variar algun any si hi ha problemes amb la subvenció o el pressupost.

Com a única novetat, enguany no es fa el concurs de panellets. La Puput distribuirà uns 25 kg de castanyes dissabte regat amb 25 litres de moscatell i uns 20 de garnatxa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics