Augmenten els accidents laborals al Maresme

Imatge: www.capgros.com
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha publicat l’informe de sinistralitat laboral del tercer trimestre d’aquest any en el qual es confirma la tendència a l’alça del nombre d’accidents en el lloc de feina. En aquest període, de juliol a setembre, es van comunicar 816 accidents de treball amb resultat de baixa laboral. Tot i que majoritàriament van ser lleus, el nombre de sinistres greus es va duplicar respecte al trimestre anterior.

D’aquests 816 accidents, 2 de cada 3 han tingut com a víctimes homes, tot i que l’augment de la sinistralitat ha tingut més incidència sobre el col·lectiu femení amb una pujada percentual del 21%. En el cas dels homes, l’increment ha estat del 10%.

La part positiva és que el 99,2% dels accidents laborals han estat pronosticats de lleus. Només 6 accidentats van patir ferides greus i no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal en aquest tercer trimestre de l’any.

S’ha incrementat la sinistralitat als serveis (en un 18,5%), a la construcció (8,5%) i a l’indústria (un 7%). En canvi, s’ha registrat una disminució al sector primari del 30%.

Traspassades aquestes dades a l’Índex d’incidència, és a dir, la relació entre el nombre d’accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, al Maresme es manté al capdavant en accidents laborals. L’Índex maresmenc és de 957 accidents per cada 100.000 afiliats, mentre pel conjunt de la província és de 200 accidents ,menys i en el global català, un centenar d’accidents menys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics