URGENT

Les pluges torrencials deixen en situació catastròfica els campaments sahrauís

Compartiu aquesta història

Aquesta és l’alerta que han llençat les entitats maresmenques que treballen solidàriament amb els campaments sahrauís.

Aquestes entitats han fet una crida per aconseguir fons per ajudar el poble sahrauí després  de les fortes pluges que han deixat unes 25.000 persones sense llar i a unes 60 mil persones més han resultat afectades pels aiguats.

Expliquen que les fortes pluges que han caigut durant una setmana al desert han afectat molt la vida als campaments de refugiats del Sàhara Occidental i es lamenten que la previsió indica mal temps encara pels propers dies.

L’aigua ha desfet moltes de les cases del campament ja que estan fetes d’adob i sorra, però el més preocupant és que també s’ha endut els aliments que hi havia als magatzems.

Imatge d'un campament després de la pluja. Foto Jordi Oriola
Imatge d’un campament després de la pluja. Foto Jordi Oriola

Les tempestes de vent i sorra han agreujat la situació dels saharauis desplaçats del seu país i concentrats en campaments. Ho explica Josep Gelpí, responsable de Malgrat amb el Sahara.

Segons càlculs fets públics per l’ACNUR, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, 25.000 persones han perdut casa i aliments per culpa d’aquestes últimes tempestes.
Escoles, hospitals, botigues i llocs de treball han quedat molt afectats, en una zona molt inhòspita i en què la vida humana sempre és molt precària. Els responsables polítics dels campaments ja han començat a demanar ajuda per reconstruir les cases i els equipaments destruïts per l’aigua i demanen materials de construcció, medicaments i aliments.

Demà dissabte, aquestes entitats han convocat una reunió entre associacions i famílies acollidores  i per a qualsevol persona que vulgui donar un cop de ma. La trobada és dissabte a les 5 de la tarda al Centre Cultural del carrer del Carme de  Malgrat de Mar.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics