URGENT

El perllongament de l’autopista beneficiaria a uns 11 mil vehicles diaris

Compartiu aquesta història

Aquesta és la conclusió a la que arriba l’estudi de mobilitat encarregat per l’Ajuntament de Lloret i que havia de determinar si el perllongament de l’autopista entre Tordera i Lloret ajudaria o no a descongestionar  les actuals vies d’accés als municipis de la Costa Brava.

Segons l’estudi, el nou vial previst beneficiaria a una mitjana potencial de 11 mil vehicles/dia, que estalviarien temps utilitzant aquest ramal. A l’agost, el nombre de vehicles s’incrementaria fins els 21.100 vehicles/dia. Dades que avalarien aquesta nova via,. L’estudi també descarta altres mesures alternatives com desdoblar la carretera actual de Lloret perquè hi ha moltes rotondes.

Diu l’estudi que els vehicles amb origen o destí les poblacions de Lloret i Tossa podrien estalviar-se entre 5 i 17 minuts segons la congestió, si usen la nova carretera, que s’havia de començar a construir al setembre, però que la Generalitat ja ha endarrerit fins a primers d’any.

L’estudi, que es va presentar ahir al migdia a l’Ajuntament de Lloret de Mar, assegura que la carretera que uneix PLF i Lloret, la GI-682,  passaria de 24.500 cotxes al dia als 15 mil. A més, aquesta carretera quedaria només amb el trànsit intern dels municipis que comparteixen aquesta via.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, durant la presentació. Foto ACN

 

Es preveu que aquesta carretera entre Blanes i Lloret perdi així un 50% del transit actual en dies punta, quan es preveu que amb un 30% menys ja s’evitarien problemes de congestió.

L’estudi s’ha fet a partir de 4 mil enquestes en dos períodes de l’any; en temporada alta estival i al mes de març, per captar les variabilitats estacionals.

Aquestes dades són totalment diferents a les que presentava fa un mes la Plataforma Stop C-32 amb un  estudi propi que concloïa que només es rebaixaria el 14.5% dels cotxes que actualment passen per les carreteres GI600 i GI682 per accedir a la Costa Brava.

El consistori lloretenc manté la consulta per conèixer l’opinió dels ciutadans sobre aquest projecte de perllongament, tot i que es podria fer ja amb les obres començades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics