URGENT

Palafolls i el Maresme van tenir un saldo migratori positiu durant l’any 2014

Compartiu aquesta història

La comarca és la segona de Catalunya que registra un saldo migratori més elevat, segons l’estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya. El saldo migratori relaciona els moviments d’immigració i d’emigració d’un territori, és a dir, la quantitat de gent que marxa i la quantitat de gent que arriba. Palafolls va registrat durant el curs passat un saldo positiu de + 41, la qual cosa vol dir que van arribar 41 persones més de les que van marxar.

En el total de la comarca, els moviments també registren unes dades positives, ja que rep més població de la que perd. Aquest guany prové de l’arriba de persones de Catalunya provinents d’altres comarques.Un avió s'enlaire a l'aeroport del Prat

La comarca va registra fins a 15.807 nouvinguts i una sortida de 14.364 persones, amb la qual cosa el saldo migratori total de la comarca és de +1.443, una xifra només superada pel barcelonès, que registra fins a un saldo positiu de 3.940 persones.

De tota manera, pel que fa al moviment migratori respecte la resta de l’Estat, el resultat ésnegatiu, ja que han marxat 43 persones més cap a Espanya de les que han arribat de l’Estat espanyol, sense contar Catalunya. El saldo també es registra negatiu pel que fa els moviments a l’estranger. Van marxar del Maresme cap a fora d’Espanya 3.670 persones, mentre que els estrangers que van arribar van ser 3.628. Per tant el saldo és de 42 punts negatius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics