Els palafollencs generen menys residus però també reciclen menys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Cada dia estem més conscienciats amb la importància d’evitar la generació de residus  i de separar i reciclar els residus per tal de reaprofitar recursos i no malbaratar-los.

Un mantra que els palafollencs complim a mitges. Ho diuen les dades de l’Agència Catalana de Residus corresponents al 2014.

L’any passat es van generar menys residus al nostre poble, passant de les 5276 tones fa 2 anys a les 5176 tones l’any passat, és a dir; 100 tones menys. És una rebaixa interanual del 1.8%.

Amb aquesta rebaixa, cada un dels palafollencs ha generat 1.56 kilos de residus cada dia, o el que és el mateix, 570 kg l’any. L’any abans en generava 10 kg més.

Tot i que fem menys residus, encara costa reciclar-los. El 2014 ha baixat el nombre de tones de la recollida selectiva. Entre el 2013 i el 2014 la rebaixa ha estat de 180 tones menys. L’any passat es van recollir de forma selectiva 1510 tones, és a dir un 29% dels residus generats, 2 punts menys que un any abans.

En general ens hem aplicat més a la separació d’envasos lleugers, l’única fracció que ha augmentat d’un any per l’altre, mentre que hem deixat de reciclar el vidre el paper i el cartró. En aquesta última fracció la caiguda ha estat de 12 tones en un any.

Qui genera més residus l’any, són els malgratencs, que  superen els 715 kg l’any, un 25% més que els palafollencs, seguits dels torderencs, que cada any generen  680 kg  de brossa, tot i que són els qui més reciclen, amb més d’un 50%. Els qui menys residus generen al nostre voltant són els blanencs, amb 560 kg l’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics