URGENT

Els palafollencs generen menys residus però també reciclen menys

Compartiu aquesta història

Cada dia estem més conscienciats amb la importància d’evitar la generació de residus  i de separar i reciclar els residus per tal de reaprofitar recursos i no malbaratar-los.

Un mantra que els palafollencs complim a mitges. Ho diuen les dades de l’Agència Catalana de Residus corresponents al 2014.

L’any passat es van generar menys residus al nostre poble, passant de les 5276 tones fa 2 anys a les 5176 tones l’any passat, és a dir; 100 tones menys. És una rebaixa interanual del 1.8%.

Amb aquesta rebaixa, cada un dels palafollencs ha generat 1.56 kilos de residus cada dia, o el que és el mateix, 570 kg l’any. L’any abans en generava 10 kg més.

Tot i que fem menys residus, encara costa reciclar-los. El 2014 ha baixat el nombre de tones de la recollida selectiva. Entre el 2013 i el 2014 la rebaixa ha estat de 180 tones menys. L’any passat es van recollir de forma selectiva 1510 tones, és a dir un 29% dels residus generats, 2 punts menys que un any abans.

En general ens hem aplicat més a la separació d’envasos lleugers, l’única fracció que ha augmentat d’un any per l’altre, mentre que hem deixat de reciclar el vidre el paper i el cartró. En aquesta última fracció la caiguda ha estat de 12 tones en un any.

Qui genera més residus l’any, són els malgratencs, que  superen els 715 kg l’any, un 25% més que els palafollencs, seguits dels torderencs, que cada any generen  680 kg  de brossa, tot i que són els qui més reciclen, amb més d’un 50%. Els qui menys residus generen al nostre voltant són els blanencs, amb 560 kg l’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics