URGENT

El govern de PLF proposa la congelació d’impostos per l’any que ve

Compartiu aquesta història

Demà divendres, a un quart de  10 del matí, es farà una sessió extraordinària del ple de PLF, amb l’objectiu d’aprovar les noves ordenances municipals, que entraran en vigor el 2016.

La proposta que presenta el govern local és la congelació dels principals impostos i taxes municipals, pel que els palafollencs pagaran el mateix per l’IBI, les escombraries o l’impost de circulació.

Ho explica la nova regidora d’hisenda de PLF, Dolors Agüera.

[row][one_half]

 


Consulta les actuals ordenances municipals en aquest enllaç

[/one_half][/row]

En aquest sentit, el consistori ha decidit mantenir  l’apujada del 10% de l’IBI que en el seu dia va obligar el govern de Rajoy i que enguany ja es pot dejar de repercutir als ciutadans. El manteniment d’aquest 10% fa que finalment el rebut per l’any que ve d’aquest impost, el més important que es cobra des de l’administració local, sigui igual que al d’aquest any.

El que sí ha introduït la proposta del govern és l’aplicació de noves bonificacions o ampliacions de les ja existents.

En concret, i a proposta de l’Àrea de Serveis Socials, hi haurà de bonificacions per a les taxes de l’Escola d’adults i de la Llar d’Infants. Seran ajudes per aquelles famílies amb problemes per pagar aquestes taxes i previ informe dels serveis socials.

També s’introdueixen noves taxes com ara la d’utilització dels horts urbans de PLF, que es posaran en marxa en breu, i s’adequaran els impostos, taxes i preus públics a la nova normativa, segons indicacions de la Diputació.

El ple de demà al matí, serà enregistrat i emès al vespre, després de l’Informatiu de les 9.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics