URGENT

L’exalcalde de Lloret condemnat a 9 anys i mig d’inhabilitació per suborn i prevaricació

Compartiu aquesta història

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat finalment l’exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CiU al Parlament català, Xavier Crespo, a nou anys i mig d’inhabilitació per a càrrec públic i a pagar 450.000 euros de multa pels delictes de prevaricació i suborn en l’anomenat cas ‘Clotilde’ de corrupció urbanística.

D’aquesta manera l’exalcalde es lliure de la presó, ja que la fiscalia li demanava dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació per haver-se deixat subornar per un empresari rus vinculat a la màfia per tal de poder construir un centre comercial amb alguns avantatges urbanístics.

La sentència s’ha fet pública avui amb un document de fins a 90 pàgines, en el que es considera provat que l’exalcalde i l’extinent d’alcalde, Josep Valls, van demanar a l’empresari Andrei Petrov que patrocinés els equips de futbol i hoquei de la població, a canvi de facilitar-li la construcció d’un centre comercial.1359406078_701259_1359406926_noticia_normal

D’altra banda, la sentència també considera provat que Petrov va regalar a Crespo un rellotge de uns 2.000 euros i li va pagar un viatge a ell i a la seva família per un total de 3.000 euros. De fet, el TSJC també condemna a Crespo a retornar el valor econòmic d’aquests dos regals de l’empresari rus.

L’extinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Valls i l’empresari rus Andrei Petrov també han estat condemnats a inhabilitació i importants multes.

La relació de Crespo i l’empresari i els fets pels quals se’ls acusa van començar l’any 2006 i es van allargar fins el 2010, quatre anys en els que l’alcalde i Petrov van mantenir diferents contactes i van dur a terme diferents accions il·licites.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics