L’exalcalde de Lloret condemnat a 9 anys i mig d’inhabilitació per suborn i prevaricació

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat finalment l’exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CiU al Parlament català, Xavier Crespo, a nou anys i mig d’inhabilitació per a càrrec públic i a pagar 450.000 euros de multa pels delictes de prevaricació i suborn en l’anomenat cas ‘Clotilde’ de corrupció urbanística.

D’aquesta manera l’exalcalde es lliure de la presó, ja que la fiscalia li demanava dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació per haver-se deixat subornar per un empresari rus vinculat a la màfia per tal de poder construir un centre comercial amb alguns avantatges urbanístics.

La sentència s’ha fet pública avui amb un document de fins a 90 pàgines, en el que es considera provat que l’exalcalde i l’extinent d’alcalde, Josep Valls, van demanar a l’empresari Andrei Petrov que patrocinés els equips de futbol i hoquei de la població, a canvi de facilitar-li la construcció d’un centre comercial.1359406078_701259_1359406926_noticia_normal

D’altra banda, la sentència també considera provat que Petrov va regalar a Crespo un rellotge de uns 2.000 euros i li va pagar un viatge a ell i a la seva família per un total de 3.000 euros. De fet, el TSJC també condemna a Crespo a retornar el valor econòmic d’aquests dos regals de l’empresari rus.

L’extinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Valls i l’empresari rus Andrei Petrov també han estat condemnats a inhabilitació i importants multes.

La relació de Crespo i l’empresari i els fets pels quals se’ls acusa van començar l’any 2006 i es van allargar fins el 2010, quatre anys en els que l’alcalde i Petrov van mantenir diferents contactes i van dur a terme diferents accions il·licites.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics