URGENT

Lluita a Malgrat contra les pintades

Compartiu aquesta història

Només aquest cap de setmana, la Policia Local de Mlagrat ha denunciat a 3 joves per fer grafits en parets del municipi, però des de principis d’any, la xifra ja supera la 30a de denuncies per fer pintades en murs tant públics com privats.

En els últims mesos aquestes pintades han augmentat notablament al municipi veí, i en menor mesura també a PLF.

A Malgrat els agents porten a terme diferents accions per combatre aquests actes incívics, habitualment perpetrats per infants.

Pintades dins l'institut de Malgrat
Pintades dins l’institut de Malgrat

L’inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, ha explicat que el cos busca fomentar la prevenció, l’educació i la pedagogia entre els joves per evitar l’incivisme, tot i que actualment l’ordenança municipal de civisme preveu multes d’entre 401 i 600 euros les pintades a façanes públiques o privades i mobiliari urbà, que són considerades una infracció molt greu.

Els joves que fan pintades i són denunciats no poden fer treballs substitutoris, només poden fer formació com a mesura compensatòria pels actes vandàlics comesos. L’inspector  de la Policia Local també ha explicat que són pocs els propietaris afectats per les pintades que denuncien. En els 9 casos de joves enxampats  infraganti fent pintades aquest passat octubre, només tres propietaris van denunciar als joves.

Entre els joves denunciats, la Policia Local  va explicar el cas d’un noi que va ser sancionat a pintar l’escut del cos local a la comissaria.

Joaquim Martínez ha explicat que les pintades afecten façanes, públiques o privades, mobiliari urbà, i fins i tot, als arbres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics