URGENT

Malgrat  engegarà la regidoria d’Igualtat, Solidaritat i Gent Gran

Compartiu aquesta història

El nou pressupost municipal que, molt presumiblement s’aprovarà aquest dijous, incorpora una partida de 20 mil€ destinada a la nova cartera de govern que, amb el nom d’Igualtat, Solidaritat i Gent Gran vol desenvolupar polítiques especialment dissenyades a la igualtat i la lluita contra la violència de gènere i donar una major projecció i treball a les polítiques de la gent gran del municipi.

La regidoria ja està en marxa des de la constitució dels nous consistoris, al juny, però no tenia partida econòmica, pel que començarà a funcionar a partir de gener.

Avui el govern municipal ha presentat la seva proposta de pressupostos en roda de Premsa. En aquest sentit l’alcalde de la localitat, Joan Mercader ha defensat la creació d’aquesta nova regidoria, per la necessitat de potenciar totes aquestes polítiques. En concret la nova cartera, que recaurà en la socialista Sònia Viñolas, té com a prncipals objectius inicials fer un Pla d’Igualtat per evaluar la situació actual del municipi i marcar les polítiques futures.

Carme Ponsa (Junts x Malgrat), Joan Mercader (PSC) i Isabel  Ortiz, durant la roda de premsa d'avui
Carme Ponsa (Junts x Malgrat), Joan Mercader (PSC) i Isabel Ortiz, durant la roda de premsa d’avui

Aquesta és una de les novetats del nou pressupost malgratenc, que s’acosta als 19 milions d’€, un 0.8% més que el d’aquest any.

La resta de novetats les explica Isabel Ortiz, regidors d’hisenda municipal.

D’aquests 19 milions, més d’un 10% corresponen a inversions. Un capítol que augmenta per sota de l’1% respecte aquest any, amb un pressupost de menys de 2 milions d’€.

Les principals inversions són l’urbanització de l’Avd Barcelona, millores en l’enllumenat i de carrers, la reforma del pont del carrer passada o millores al pavelló nou.

També es preveu reconvertir l’aparcament de sorra, a tocar de l’espai de l’antic camp de futbol, per tal d’acollir fires, el mercat i esdeveniments esportius i culturals. Es preveu que allà s’hi traslladin les atraccions de la festa Majori l’estiu vinent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics