URGENT

Comencen els Tastets d’arxiu a Blanes

Compartiu aquesta història

L’Arxiu Municipal i l’Ajuntament de Blanes van presentar divendres el primer número d’una nova iniciativa cultural, que sota el nom de Tastets de l’Arxiu, vol aproximar la feina de recerca que fa l’arxiu loca.

Habitualment, l’Arxiu ja s’encarrega d’organitzar cada any una exposició de gran format que complementa amb un catàleg referent a la mostra. També edita la Revista Blanda, en  la que s’estudia diferents aspectes històrics de la ciutat.

Una imatge de l'exposició
Una imatge de l’exposició

Una altra de les seves activitats públiques és preparar el material i documentació que complementen altres mostres que no són organitzades pròpiament d’aquest servei municipal.

Precisament aquesta feina que es fa per a diverses exposicions sovint no acaba recopilant-se en cap mena de publicació o catàleg que en deixi constància i que es pugui consultar un cop acaba la mostra en qüestió. Amb aquest objectiu, s’ha posat en marxa els Tastets de l’Arxiu, que amb format de tríptic amb mida de revista, recull aquesta feina feta des de l’arxiu.
Per donar contingut a aquest primer número, del qual se n’ha fet 300 còpies, l’Arxiu Municipal de Blanes ha comptat amb la donació completada aquest mes d’un dels artistes contemporanis més reconeguts del municipi i amb prestigi internacional. Es tracta del fotògraf i cineasta Josep Maria Padern, germà del conegut pintor Joan Padern.

El fons inclou més de 23.000 fotografies, així com més d’un centenar de pel·lícules filmades en Súper 8. Es tracta tant d’imatges de paisatges, activitats i celebracions que van ser enregistrades a Blanes, com imaginatives ficcions que han guanyat diversos premis d’àmbit gironí, i elaboradíssims reportatges que ens acosten a alguns dels racons del món on el van dur els nombrosos viatges que ha fet.

Pel que fa a les fotografies, l’Arxiu ja comptava amb una anterior donació de material cedit per l’artista l’any 2007, notablement ampliat ara. Aquestes noves instantànies i pel·lícules permeten tenir un coneixement més detallat de la seva producció des de 1955 fins gairebé l’actualitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics