URGENT

Pineda i Calella col·laboren per ser més eficients i més sostenibles

Compartiu aquesta història
11015
M. Candini, M. Conesa i X. Amor Foto: Ajuntament de Pineda

Els ajuntaments de Pineda i Calella han posat les bases per col·laborar plegats per aconseguir ser més eficients, en un projecte vinculat al concepte de «ciutat intel·ligent».  L’alcalde de Pineda, Xavier Amor , i l’alcaldessa de Calella,  Montserrat Candini, ja han fet una primera reunió amb la presidenta de la Diputació, Carme Conesa, en la que van acordar, a partir del proper any, treballar conjuntament i en col.laboració per tal de cercar solucions innovadores  per aconseguir una gestió dels serveis municipals amb criteris d’eficiència i sostenibilitat.

Els alcaldes implicats expliquen que es tracta de trobar sistemes que permetin millorar en la gestió, i alhora, estalviar diners. D’aquesta manera s’aconsegueix ser més eficient i més sostenible econòmicament.  Està previst que hi hagi una primera diagnosi dels dos municipis per determinar en quin moment es troba cadascun i en quines línies es pot començar a actuar.

Xavier Amor ha posat com a possibles exemples de col.laboració  eficient,  la millora en la il.luminació, les comunicacions, noves tecnologies, control de deixalleries i estacionaments, entre d’altres. L’Alcalde de Pineda, que considera molt important la col·laboració entre les dues ciutats per aconseguir optimitzar recursos, ha explicat que es tracta d’un projecte molt gran i seriós.
La Diputació de Barcelona finançarà l’estudi de diagnosi per poder engegar aquesta col·laboració. A la diagnosi, la seguiran una llista de prioritats a desenvolupar i una recerca de recursos per poder dur a terme els projectes conjunts.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics