Esquerra s’explica i lamenta la manca de transparència del govern local

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una 30a de persones van assistir ahir a la 1a Audiència Pública organitzada pels republicans per tal d’explicar com funciona l’Ajuntament, analitzar l’actualitat municipal i recollir les inquietuds i preocupacions dels assistents.

Francesc Alemany va presentar l’acte com el primer experiment de transparència i participació  organitzat per Esquerra, alertant que la gent viu d’esquena a la política, cosa que li crea prejudicis.

IMG_2980
Judit Caimel (ERC) explicant el funcionament de l’Ajuntament durant l’acte

El portaveu considera que cal explicar què es fa a l’Ajuntament i com funciona.  Diu que la transparència és clau per fer corresponsables als ciutadans de la presa de decisions.

Alemany, precisament, lamenta que l’actual govern local no actuï amb aquesta transparència i sense incentivar la participació, tot i que reconeix que hi ha passes en millorar aquesta situació, recuperant el que abans es coneixia com el Senat del Poble.

Durant la trobada els 4 regidors republicans van explicar  els òrgans de decisió de l’Ajuntament, des dels decrets d’alcaldia, la Junta de Govern Local i els plens. Com en altres ocasions, van reclamar fer un ple ordinari cada mes, per fer la política més transparent i van assegurar que l’actual govern no té un projecte de futur.

Es va parlar dels sous dels càrrecs electes, contraposant el dels regidors de govern  i el dels membres de l’oposició. Alemany també va analitzar la imputació de l’alcalde pel cas Lemonche. Després de narrar els fets investigats va lamentar la situació creada i va assegurar que els agradaria que els fets investigats per la justícia no fossin veritat.

Responent a qüestions del públic els republicans van tornar a dubtar sobre el futur de la Nau d’Entitats. Un equipament llogat per un preu de 5 mil euros mensuals, pagats gràcies a les aportacions d’una empresa local. El conveni amb aquesta empresa acaba en breu. D’altra banda, Esquerra va explicar que aquesta empresa local té diferents permisos i necessitats pendents de l’Ajuntament, tot i que va evitar lligar l’aportació econòmica amb aquestes tractes pendents amb l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics