Xerrada sobre Síria a l’Institut Vedruna de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els alumnes de 4rt d’ESO d’aquest centre van conèixer de primera la situació humanitària que es viu amb l’arribada de refugiats sirians a les costes gregues. De fet, qui va fer la xerrada és un dels membres de l’ONG Pro Activa Open Arms, formada per socorristes catalans que van decidir ajudar solidàriament en l’arribada de sirians a les costes de Grècia.

El conferenciant va explicar als alumnes la situació que es viu actualment a Síria, per tal d’entendre els motius que obliguen a les famílies sirianes a marxar de casa seva.

Els alumnes de 4rt d’ESO han pogut conèixer de prop com són i com es desenvolupen els viatges dels refugiats, que sovint han de pagar sumes considerables de diners a les màfies turques per poder creuar els 10 quilòmetres marítims que separen Turquia i Europa.

D’altra banda, també els han informat sobre les feines que porten a terme els socorristes de l’ONG de Badalona justament  a les costes gregues i com s’organitzen per tal d’ajudar els refugiats que arriben en condicions extremes a la costa. A més, els han demanat als alumnes que facin difusió de la xerrada per tal que més gent conegui les tasques de la ONG i poder comptar amb més suport econòmic per continuar amb la seva tasca solidària.

LONG  incorpora molts dels socorristes que a l’estiu controlen les platges del nostre litoral proper. Aquesta implantació al territori fa també que les plataformes ciutadanes, com Malgrat Acull, participin directament amb aquesta ONG.

Aquest dissabte, per exemple Malgrat Acull organitza un matí de contes al centre cultural. L’entrada costarà 3€ i la recaptació anirà precisament a l’ONG Proactiva Open Arms.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics