El Ministeri veu positiva la regeneració de platges de Malgrat que va durar 4 mesos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ministeri de Medi Ambient lluny de fer autocrítica valora positivament l’actuació feta abans de l’estiu per ampliar el litoral a Malgrat, a la zona del Delta de la Tordera, que va costar 1,1 milions i que ha ha desaparegut amb el primer temporal de la tardor.

Manté que els espigons geotextils, que havien d’evitar l’erosió de les platges en cas de mala mar, no estaven dissenyats per suportar temporals i que ara estan submergits.

Segons el Ministeri de Medi Ambient, l’operació es va fer sols per disposar de la platja a l’estiu i per tenir més amplada davant dels temporals. La sorra es va extreure del fons marí del port d’Arenys de Mar i va ser transportada fons al Delta per regenerar les platges d’aquesta zona. Una actuació que va generar debat a l’Alt Maresme i que va ser el detonant del naixement d’una plataforma crítica amb aquests treballs de regeneració.

Després que el primer temporal de la tardor hagi desfet l’actuació,  el Ministeri assegura que els temporals han traslladat la sorra al fons marí i a la resta de platges cap al sud. Justifica que la sorra “s’ha redistribuït, cosa que acaba ajudant globalment a la costa de l’Alt Maresme.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat, Òliver Sánchez-Camacho, ha dit que el govern municipal està pendent de rebre una explicació més detallada dels tècnics de l’Estat sobre la situació creada després del temporal. El regidor explica que el simple fet que el govern central s’hagi fixat en la problemàtica de Malgrat ja és positiu.

-*

Tot i això vol esperar a saber la valoració del Ministeri per tal de poder fer noves reclamacions de regeneració de sorra. Diu que Malgrat  estarà atent per poder tornar a tenir platja en aquesta zona del municipi de cara a l’estiu vinent.

-*

El municipi, però, va aprovar per ple una moció que recamava mesures menys agressives amb el territori, com les usades per l’extracció de sorra en l’última regeneració d’aquest any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics