Tordera demana als bancs que cedeixin els pisos buits per lloguers socials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori ha presentat avui una petició formal a les entitats bancàries, a través d’una carta, demanant que cedeixin els pisos buits que tenen en propietat a la borsa de lloguer social.

L’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament torderenc, reclama que un període màxim de 30 dies, les entitats bancàries engeguin les mesures necessàries per tal de posar a disposició del consistori tots els habitatges buits que tenen a la població.

De fet, des de l’Ajuntament de Tordera asseguren que ja han intentat diverses vegades negociar amb les entitats financeres aquesta problemàtica, però al no rebre resposta han optat per anar un pas més enllà i enviar aquest document formal informant que si no reben una resposta positiva podrien prendre accions legals. Això és el que explica Josep Llorenç, segon tinent d’alcalde de Tordera.

L’actual normativa en termes d’habitatge obliga als ajuntaments a garantir el dret a l’habitatge digne i als grans propietaris a complir les funcions socials que els corresponen. En aquest sentit, la demanda de l’Ajuntament de Tordera persegueix dos objectius: donar sortida als pisos buits a través de la borsa d’habitatge de lloguer social i facilitar eines a l’administració per combatre l’ocupació il·legal de pisos al municipi.

La Generalitat calcula que actualment hi ha uns 300 habitatges que es troben en aquesta situació a Tordera, als quals l’Ajuntament vol donar una sortida. El mateix Llorenç ha explicat a RP que pel moment el consistori no ha rebut cap resposta a la carta, però ha volgut donar uns dies de marge a les entitats bancàries ja que el document s’ha enviat tot just avui.

Tot i que l’Ajuntament no descarta aplicar la Llei del dret a l’habitatge en cas de detectar situacions anòmales de desocupació, el principal objectiu és arribar a un acord amb aquestes entitats a través del diàleg i la negociació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics