Homologació pel Servei de Voluntariat Europeu del Consell Comarcal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Comissió Europea atorga al Servei de Joventut de l’administració comarcal competències per assessorar i dotar d’eines als joves que vulguin marxar a l’estranger dins del marc del programa de Voluntariat Europeu. Es tracta d’un projecte de voluntariat de llarga durada a l’estranger, sobretot a països europeus. La iniciativa està finançada per la Comissió Europea.

A partir d’ara, doncs, aquells joves interessats en participar en aquesta campanya de voluntariat, podran fer-ho a través del Consell Comarcal del Maresme. El servei ofereix a joves que tinguin entre 18 i 30 anys la possibilitat d’ampliar la seva formació, vivint una experiència intercultural, coneixent diferents realitats i aprenent idiomes. Això sí, fent  tasques de voluntariat i solidaritat treballant en equip.

El programa europeu ofereix diferents modalitats per fer el voluntariat: es poden fer tasques en l’àmbit de la cultura, treballar amb infants i joves, dur a terme tasques relacionades amb l’esport i activitats a l’aire lliure, engegar projectes amb col·lectius en risc d’exclusió i un llarg etcètera de possibilitats.

Per participar primer cal anar a  una entitat d’enviament, com ara el Consell Comarcal del Maresme. La tasca d’aquesta entitat és informar i formar al jove abans de marxar, així com assessorar-lo i ajudar-lo a trobar el voluntariat més adient per les seves característiques. Per últim, el consell comarcal es posa en contacte amb l’entitat d’acollida, qui realitza les gestions pertinents i s’encarrega d’integrar al voluntari al seu projecte i donar-li allotjament, manutenció i formació lingüística, entre d’altres serveis.

Els maresmencs interessats en aquest programa europeu poden informar-se al Consell Comarcal, que ofereix tres punts d’informació al llarg d ela comarca. El més proper és  al Centre Cívic Malgrat de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics