La policia de Palafolls organitza un curs de defensa personal per a dones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És una activitat emmarcada dins de la setmana contra la violència de gènere. El nostre municipi ha organitzat diferents actes per conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica durant aquests dies en motiu del dia internacional contra la violència de gènere, que se celebra el proper dimecres.

De fet, a Palafolls ja es poden veure diferents cartells sobre la temàtica, que ja fa dies que es van col·locar, així com bosses de la compra reutilitzables amb la frase: ‘No es fa mal ni amb una flor’, que també fa uns dies que es reparteix.

Un dels plats forts d’aquesta setmana d’actes per commemora el dia internacional contra la violència de gènere, serà un curs de defensa personal que ofereix la policia de la nostra localitat a totes les dones que vulguin apuntar-s’hi. De fet, no hi ha cap limitació d’edat o estat físic per fer el curs. Els encarregats d’impartir-lo s’adaptaran a les condicions de cada dona que s’inscrigui. Això sí, per tal de fer aquesta activitat caldrà que les interessades truquin a l’Ajuntament o a la mateixa comissaria de la policia local per sol·licitar la seva inscripció.

De moment no hi ha un límit de participants, però des de la policia apunten que el nombre ideal seria d’entre 20 a 25 dones. El curs de defensa personal es farà en una sala polivalent de les noves instal·lacions de la policia de Palafolls. Tot i tractar-se d’una formació per millorar en l’autodefensa, el curs tracta sobretot elements de prevenció per tal de no trobar-se en situacions de risc o vulnerabilitat. L’agent Ernest Ferrandíz, un dels encarregats del curs explica en quins aspectes es fonamenta el curs.

Tot i la importància de l’apartat teòric i de prevenció, el curs també treballarà el contacte físic. Ara bé, el mateix Ferrandíz ha volgut recalcar que en cas de trobar-se en una situació de risc, abans d’arribar al contacte, és important tractar de tenir eines per evitar-lo. Eines que es tractaran en el propi curs per tal que les dones puguin utilitzar-les si es troben en aquesta disjuntiva. De fet, l’agent ha explicat que, per l’experiència que ha tingut en altres cursos d’aquesta índole, les dones que hi participen acaben la formació amb un nivell de confiança elevat respecte aquest tema.

El curs es farà el proper dimecres 24 de novembre, de 10 a 12 del matí a la caserna de la policia local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics