Els alumnes de l’institut discuteixen sobre el paper dels mitjans en les relacions de parella

Els alumnes de l'Institut durant el taller xerrada
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ho han fet aquest matí en el marc de la xerrada ‘Uns amors de Cine’, organitzada per l’Àrea de Joventut en context de les activitats que se celebren a Palafolls al llarg de la setmana en motiu del dia internacional contra la violència de gènere. Els joves de l’institut Font del Ferro han pogut escoltar i debatre sobre el paper que tenen els mitjans de comunicació en la construcció dels rols de l’home, la dona i la parella en el sí de la societat actual.

De fet, el taller xerrada tenia per objectiu analitzar com la cultura popular, la televisió i el cinema han construït un model d’amor molt marcat i determinat i la implicació que poden tenir els grans mitjans en la violència de gènere. Ha estat una xerrada que ha treballat molt la part pràctica per presentar diferents situacions en el context dels joves. Els alumnes de 4rt d’ESO han participat activament en l’activitat. Ho explica Albert Muñoz, Tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Palafolls.

Tot i això, el mateix Muñoz ha assegurat que aquest taller, que ha durat unes dues hores, és només una primera pedra per aconseguir que els joves es conscienciïn i segueixin tractant activament aspectes relacionats amb aquesta problemàtica. El tècnic de joventut anima a dedicar tutories o la promoció d’altres tallers per continuar treballant i desenvolupant aquests temes des del col·lectiu juvenil. El tècnic de joventut explica que hi ha idees i rols molt arrelats i que és important seguir desestereotipant-los. Tot i que considera que cal seguir treballant ha explicat que les sensacions de la xerrada d’avui han estat molt positives i que els alumnes han estat receptius i participatius.

Les activitats per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere seguiran durant aquesta setmana a Palafolls. De fet, demà se celebra el curs de defensa personal per a dones que organitza la policia, i divendres una sessió de contes per adults a càrrec d’Assumpta Mercader.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics