URGENT

Es crea una confraria a PLF per promoure les processons de Setmana Santa

Compartiu aquesta història

Aquest estiu es va constituir una nova entitat al nostre municipi. Es tracta de La Confraria de St. Lluís i Sta. Maria de Palafolls, que segons els seus impulsors vol assentar la tradició de les processons de setmana santa al nostre municipi, després que es fes la primera l’any passat pels carrers del barri de St. Lluís i que l’Ajuntament la prohibís enguany.

Processó del 2014 a St Lluís, amb els exlegionaris en primer terme.
Processó del 2014 a St Lluís, amb els exlegionaris en primer terme.

A hores d’ara l’entitat treballa per aconseguir les imatges religioses tant de Sta. Maria com de St. Lluís, ja que les imatges que hi ha a les parròquies locals són petites per treure-les  amb el pas de fusta que ja està a punt.  Unes imatges que s’encarregaran per tenir-les a punt pel proper dia 25 de març, dia en el que està previst que es faci la processó l’any vinent.

L’entitat espera llavors comptar amb la presència del pas de Santa Maria del Calvari, cedit des de la confraria de Malgrat i no descarta convidar, un any més, a l’”Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” portant el Crist de la Bona Mort.

Els antics legionaris, amb els seus uniformes verds i amb armes simulades, ja van desfilar pel barri St Lluís l’any passat, cosa que segons el govern local, va provocar queixes i malestar. És per això, que aquest 2015 es va prohibir la processó on també havien participar els antics militars. La junta de la nova confraria decidirà si convidar o no als legionaris per aquest proper any. Ho explica el president de la Confraria i alhora regidor portaveu del PP, Óscar Bermán

La medalla de la nova confraria
La medalla de la nova confraria

Bermán considera que l’any passat es va voler confondre expressament, utilitzant la presència dels legionaris com excusa per prohibir aquesta manifestació tradicional de la cultura catòlica. Considera que seria injust que des del govern es tornés a prohibir aquesta processó.Tot i que el president de la confraria, és el màxim dirigent del PP de PLF, i que la majoria de membres de la junta han anat a la llista electoral dels populars, Bermán assegura que no és una entitat polititzada i que tothom té el dret de muntar associacions, sigui quina sigui la seva afiliació política.

Més enllà de les processons de Setmana Santa, l’entitat també neix amb la intenció de promoure la recollida solidària d’aliments i joguines, que fins ara feien les NNGG del PP, i promoure l’activitat religiosa al poble. De fet, segons Bermán, el mossèn de PLF s’ha mostrat obert a col·laborar amb la nova confraria.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics