Blanes promociona el seu Patrimoni Cultural i Paisatgístic amb noves senyalitzacions

Indicacions al castell de St Joan
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els nombrosos llocs d’interès artístic, cultural i paisatgístic de Blanes compten ara amb  una adequada senyalització que, alhora, també informa als visitants per tal que tothom que se’ls trobi pugui conèixer la seva història i importància.

El primer punt d’interès que té aquesta senyalització  és el Castell de Sant Joan,  que des d’aquesta setmana té nova senyalització a l’igual que l’Ermita de Sant Joan. Una actuació que arriba un cop acabades les obres d’adequació de l’espai que es van enllestir a l’octubre, i que comptaven amb un pressupost de prop de 130.000 euros.

Indicacions al castell de St Joan
Indicacions al castell de St Joan

La senyalització patrimonial inclou un plafó informatiu escrit en 3 llengües, – català, castellà i anglès-  que ha estat elaborat per l’Arxiu Municipal de Blanes. A banda del text històric, també hi ha una fotografia del Castell i de l’Ermita de Sant Joan de principis del segle XX realitzada per Àngel Toldrà.

També hi ha dues taules d’orientació que permetran als visitants saber fins on abasta la privilegiada vista de l’Skyline blanenc que es veu des d’aquest indret que corona la vila.
Una de les taules mira a llevant i l’altra a ponent, i en totes dues hi ha una fotografia panoràmica de gran format que concreten els principals referents geogràfics de l’entorn, com ara la Cala Bona (Sant Francesc), el Jardí Botànic Marimurtra, el Convent de Blanes, Sa Palomera, el Delta de la Tordera, el Castell de Palafolls o el Montseny entre d’altres

El conjunt arquitectònic del Castell i l’Ermita de Sant Joan es d’origen medieval, tot i que hi ha indicis d’utilització de l’espai ja en l’època ibèrica.
Les primeres notícies del Castell de Sant Joan el situen a l’any 1001, mentre que l’ermita de Sant Joan va ser bastida com a capella del castell, però per la manca d’espai es va situar fora del recinte. Apareix documentada durant el segle XIII amb un sacerdot que hi residia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics