URGENT

Els Hospitals de Blanes i Calella atenen a 280 pacients de Sida

Compartiu aquesta història

Ahir es va celebrar el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Una síndrome que continua afectant a nous pacients, ja que hi ha una certa relaxació en tots els col.lectius i  també en persones jove, segons ha explicat la Dra. Sílvia Valero, especialista en medicina interna a l’Hospital Sant Jaume, i coordinadora dels  tractaments del VIH, que ha estat entrevistada per Ràdio Pineda.

Actualment l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella atén uns 200 pacients amb el VIH, i 80 pacients més són atesos a l’Hospital de La Selva a Blanes.

Segons la doctora, el 90% dels infectats reben els tractaments i la resta, el 10%, encara no el reben, perquè no han desenvolupat la malaltia tot i ser portadors del virus. Ara la infecció per VIH no és tan agressiva i el pacient pot fer una vida gairebé normal, excepte en les seves relacions sexuals. La majoria d’infectats són homes, en un 75% dels casos, mentre que un 25% són dones. Les infeccions es donen en persones homosexuals i heterosexuals, i actualment la majoria d’infectats pel VIH són persones d’entre 40 i 50 anys d’edat.
Els símptomes són patir febres altes, pèrdua de pes, patir herpes o aftes bucals, entre altres. Actualment “ja s’estan provant diversos tipus de vacuna per saber si poden atenuar la malaltia, però encara s’està lluny d’una estratègia eficaç per eradicar-la” segons ha dit la Dra. Valero.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics