Els Hospitals de Blanes i Calella atenen a 280 pacients de Sida

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va celebrar el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Una síndrome que continua afectant a nous pacients, ja que hi ha una certa relaxació en tots els col.lectius i  també en persones jove, segons ha explicat la Dra. Sílvia Valero, especialista en medicina interna a l’Hospital Sant Jaume, i coordinadora dels  tractaments del VIH, que ha estat entrevistada per Ràdio Pineda.

Actualment l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella atén uns 200 pacients amb el VIH, i 80 pacients més són atesos a l’Hospital de La Selva a Blanes.

Segons la doctora, el 90% dels infectats reben els tractaments i la resta, el 10%, encara no el reben, perquè no han desenvolupat la malaltia tot i ser portadors del virus. Ara la infecció per VIH no és tan agressiva i el pacient pot fer una vida gairebé normal, excepte en les seves relacions sexuals. La majoria d’infectats són homes, en un 75% dels casos, mentre que un 25% són dones. Les infeccions es donen en persones homosexuals i heterosexuals, i actualment la majoria d’infectats pel VIH són persones d’entre 40 i 50 anys d’edat.
Els símptomes són patir febres altes, pèrdua de pes, patir herpes o aftes bucals, entre altres. Actualment “ja s’estan provant diversos tipus de vacuna per saber si poden atenuar la malaltia, però encara s’està lluny d’una estratègia eficaç per eradicar-la” segons ha dit la Dra. Valero.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics