Campionats Comarcals de Futbol Sala Base a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La població veïna acull aquest cap de setmana la festa del futbol sala català. Entre dissabte i diumenge les seleccions comarcals de categories inferiors seran a Blanes disputant el campionat. Hi haurà participants de diferents categories. Pel que fa el masculí, hi ha campionat en les categories de Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet; pel que fa el femení, hi ha dues categories: cadet i juvenil.

En total, 60 equips comarcals que passaran durant aquest cap de setmana per les mega instal·lacions del poliesportiu blanenc. De fet, ja fa uns anys que la població acull diferents esdeveniments multitudinaris, entre ells, aquests campionats, en els que aquest any es calcula que hi participaran uns 3.000 joves, als quals s’ha de sumar la presència de les famílies i amics que els acompanyen.

Demà se celebraran les primeres fases dels campionats amb les lliguetes de grup i, diumenge, les fases finals amb les rondes eliminatòries i el partits pel títol. De totes maneres, guanyar o perdre no és el més important. De fet, tant la federació catalana de futbol (organitzadora de l’esdeveniment), com els responsables tècnics de les seleccions s’encarreguen que els jugadors i jugadores es prenguin el torneig com una celebració i una oportunitat. Ho explicat a RP un dels tècnics de la selecció femenina juvenil del Maresme, Marc Vila.

D’altra banda, el campionat requereix també d’un seguit d’entrenaments previs de les seleccions per confeccionar la llista de jugadors i jugadores. En aquest sentit, és també una oportunitat perquè els joves creïn llaços d’amistat amb els demès, que es culminen durant aquest cap de setmana a Blanes. Un procés que ajuda a fer pinya i conèixer noves amistats a través de l’esport.

Tot i això, el tècnic reconeix també que dins d’aquests paràmetres i d’aquests valors, un cop ets a pista vols guanyar. De totes maners això no és el més important. Blanes serà seu aquest cap de setmana d’un campionat que més que competició, té per objectiu devenir una festa i transmetre valors d’esportivitat i ‘fair play’.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics