El 4.5% dels palafollencs és d’origen estranger

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la nostra població és una de les que menys percentatge d’estrangers té d’arreu de Catalunya. De fet, de les 9.065 persones empadronades a Palafolls, el 95,5% és nascuda a l’Estat, o el que és el mateix, només un 4,5% és d’origen estranger. L’estudi de l’IDESCAT sobre aquesta matèria divideix els municipis de Catalunya en una escala de 8 graons, segons el percentatge de persones no nascudes a l’estat empadrones a cada població.

En aquest sentit, Palafolls es troba en el graó més baix d’aquesta divisió. En total, la nostra població compta amb 449 persones no nascudes a l’estat. El mateix estudi recull també quina és la comunitat estrangera predominant a cada població. A Palafolls, la més nombrosa és la romanesa. Un 15,8% dels estrangers empadronats provenen de Romania.

De les poblacions de la zona, Palafolls és la que menys percentatge d’estrangers té. L’11,5% dels empadronats a Malgrat de Mar, un total de 2.123 persones és d’altres indrets del planeta. La comunitat marroquina és la més extensa dins del territori malgratenc. Les xifres de Santa Susanna són molt similars i compta amb un 11,6% de població estrangera, la majoria dels quals són francesos. El Municipi pròxim amb més percentatge d’immigrants és, de llarg, Blanes, que té un 15,3% de persones no nascudes a l’Estat espanyol. Dins de l’escala, tots aquests municipis formen part del cinquè graó. Tot i això, excepte a Blanes, les dades del percentatge de població estrangera dels demès municipis són inferiors a la mitjana catalana, que és d’un 14,49%

Per la seva banda, Tordera és la població que més s’acosta a les xifres de Palafolls. El 92% de les persones empadronades a la vila són autòctones, mentre que el 8% restant són estrangeres. La comunitat més gran de Tordera, per darrere de la de nacionalitat espanyola, és la marroquina.

A continuació podeu veure el mapa de Catalunya referent al percentatges d’estrangers per municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics