Estudi per combatre la pujada del nivell del mar al Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya està analitzant diferents variants i propostes per combatre la pujada del nivell del mar, produïda pel canvi climàtic i l’escalfament global. Aquests estudis formen part d’un projecte engegat per aquesta àrea de la Universitat Politècnica.

En aquest sentit, el centre ha estudiat què podria fer-se al Delta de la Tordera per tal de pal·liar els efectes de la pujada del nivell del mar a la zona. La solució que ha trobat el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC és crear discs de contenció formats amb elements naturals: plantes i sacs de teixits biodegradables. La idea seria col·locar aquests elements davant les platges i els ports, així com barreres inflables davant dels ports per suportar moments de rgans temporals marítims.

De fet, la idea seria col·locar aquests elements arreu de la costa catalana, però els estudis realitzats identifiquen que les zones més vulnerables pel creixement del mar serien el Delta de l’Ebre, el Delta del Llobregat i el Delta de la Tordera

El mateix estudi recull que amb el canvi climàtic les tempestes serien més agressives i la pujada del nivell del mar considerable. Amb això, les zones a tocar de costa, com per exemple el barri de la Barceloneta i les platges artificials del Maresme podrien desaparèixer en menys de 100 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics