URGENT

En Comú Podem s’imposa clarament a PLF

Compartiu aquesta història

3 de cada 10 vots emesos ahir a la nostra població va ser per a la formació liderada per Xavier Domènech. La formació lila, amb 1468 vots, va duplicar els vots de la segons força al nostre municipi, que va ser el PSC amb 761.vots PLF

Tot i ser una formació nova, i que a la nostra localitat no ha tingut actes de campanya ni gairebé propaganda, En Comú Podem ha aconseguit imposar-se a tots els col·legis electorals de la nostra vila, especialment a St. Genís on va aconseguir 1 de cada 3 vots. El percentatge aconseguit a PLF és molt superior al que la formació va obtenir al global de Catalunya.

Aleix Asuar, de l’Assamblea d’EUiA de PLF explicava ahir que el partit ha canalitzat el malestar que es va viure als carrers el 15M, i que el canvi ja fa temps que es reclama.

El PSC va ser la segona força al nostre municipi, amb el 16% de suports, però lluny del 27% aconseguit fa 4 anys pels socialistes, que no han guanyat a cap col·legi electoral i que de fet només ha estat 2n a St. Lluís, seguit de prop per C’s. Destacar que els socialistes han estat la 6a força més votada a St. Genís. Segons Rafael Cubarsí, la gent vol un canvi cap a l’esquerra. Més a l’esquerra que el propi PSC.

El Podi de les formacions més votades ahir  a PLF el tanca C’s, amb un 14.9% i més de 700 vots. La formació d’Albert Rivera segueix de prop al PSC a la nostra localitat. Tot i això C’s no va aconseguir a nivell espanyol els resultats esperats. Diu Martí Victòria, que potser els ha sobrat campanya.

ERC va ser la 4a força amb més suports al nostre municipi, i va aconseguir ser la 2a més votada al col·legi de Les Ferreries, per davant dels socialistes. Jordi Pedemonte, president del partit a PLF, explica que era previsible la victòria de Podem, perque molt electorat independentidta, ja ha desconnectat.

Democràcia i Llibertat i el PP van ser la 5a i la 6a força al poble. Josep Maria Botella, president de CDC, explica que és normal el gir cap a l’esquerra social.

El president del PP local, Óscar Bermán recorda que tot i la davallada de vots i escons, el PP continua guanyant en moltes comunitats autònomes.

A PLF el PACMA va treure més vots que no pas Unió, que amb els resultats d’ahir, ha acabat desapareixent del congrés.

Ahir van anar a votar 4779 persones al nostre poble, el que suposa un 70.9% de participació, 4 punts per sobre de les últimes eleccions de fa 4 anys i 1 punt per sobre que la de fa 7 anys.

La principal novetat en els comicis d’ahir va ser la concentració de les 7 meses electorals de Les Ferreries, al gimnàs del centre, cosa que en alguns moments va comportar molta concentració de votants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics