URGENT

Malgrat prohibeix terrasses de ‘baixa qualitat’

Compartiu aquesta història

L’últim ple Municipal de l’Ajuntament malgratenc va determinar noves regulacions per a les terrasses dels establiments d’hostaleria de la població. Amb la nova reglamentació, les cadires i les taules de plàstic, considerades de ‘baixa qualitat’ pel consistori, hauran de desaparèixer de les terrasses de bars, restaurants i diferents establiments dedicats al sector de l’hostaleria.

De fet, a partir d’ara, tot el mobiliari exterior d’aquests establiments haurà de ser necessàriament d’acer inoxidable o d’alumini i, excepcionalment podrà ser de fusta. D’altra banda, amb la nova regulació també s’haurà d’eliminar qualsevol element publicitari, és a dir que les típiques marques de begudes, gelats o productes alimentaris desapareixeran de les terrasses. En aquest sentit, l’únic element publicitari que es permetrà tenir als exteriors d’aquests establiments serà el logotip del propi negoci, o algun logotip representatiu de la població, que haurà d’acceptar l’Ajuntament.

A més, també hi haurà restriccions amb els típics tendals i para-sols. Aquests elements hauran de comptar amb unes característiques i uns color determinats. Només s’acceptaran paravents laterals i transparents i els colors dels tendals hauran de ser d’una gamma de blancs, granats o grisos.

El mobiliari que delimita l’espai d eles terrasses també haurà de ser d’unes característiques determinades. Es podran posar, per exemple, jardineres, vidres de seguretat o elements metàl·lics o de fusta, però no s’admetran elements que no estiguin en consonància amb el caràcter de la ubicació.

 

El govern Muncipal ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova ordenança és millorar la imatge del poble. La nova norma de terrasses s’ha aprovat en l’últim ple, amb els vots a favor del govern municipal -PSC i JxM- i l’abstenció d’ERC. CiU i CUP hi han votat en contra. Actualment es troba en període d’al·legacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics