URGENT

Torna la idea que les dues escoles de PLF facin jornada intensiva durant tot el curs

Compartiu aquesta història

Fa uns anys, la Generalitat de Catalunya va provar en algunes escoles la implementació de la Jornada intensiva durant tot el curs. Eren 6 escoles que feien la prova pilot, fent les classes de 9 del matí a 2 de la tarda. Llavors, les escoles de PLF ja van demanar poder fer aquest horari, amb el suport de tots els agents implicats; les AMPA, les escoles i l’Ajuntament.

Llavors el Departament va denegar la sol·licitud. Ara però, de nou es vol promoure una demanda a la Generalitat per tal que les dues escoles del nostre municipi pugui desenvolupar un horari continuat de 5 hores seguides amb 30 minuts d’esbarjo.

Per aconseguir-ho cal la implicació de tots els agents implicats en l’educació al poble i presentar una proposta consensuada i amb el màxim suport.

El primer pas és coneixer la voluntat dels pares i mares, pel que les AMPA de les escoles locals preveuen tornar a consultar als pares la seva opinió. Així, passades les festes de Nadal promouran una enquesta  per saber el parer dels pares, com a primer pas per fer la demanda de jornada intensiva.

Si els pares i mares estan d’acord amb l’horari continuat, es farà la proposta oficial a la Generalitat.

Les escoles també esperaran a saber el parer dels pares. Tot i això, Rebeca Gómez, directora de Mas Prats considera que és una bona mesura, ja que els nens guanyaran en conciliació familiar, ja que no acabaran les activitats extraescolars al vespre. A més, explica que en el cas que s’apliqui la jornada intensiva tot l’any, ja s’ha pensat en mesures per facilitar a les famílies que puguin tenir problemes amb l’horari.

Gómez recorda que la mesura ha donat bons resultats acadèmics fora de Catalunya i que l’IES de PLF fa temps que fa jornada intensiva.

L’Ajuntament de PLF també s’ha manifestat. La regidora d’ensenyament, Rosa Maria Garcia, ja ha assegurat que es donarà suport a la iniciativa si així ho demana la ciutadania.

El govern català valora les sol·licituds de municipis on, com el nostre, no hi hagi oferta concertada que faci jornada partida i que les escoles de primària també es posin d’acord amb el centre de secundària de referència. En aquest cas, l’IES de la Font del Ferro ja fa temps que aplica la jornada lectiva continuada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics