URGENT

Un ‘carril bici’ creuarà el Maresme

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori i Sostenibilitat del govern català h adjudicat ja la redacció del projecte. Tirar endavant aquesta iniciativa ha estat decisió unànime del Departament, que ha anunciat per sorpresa que té la intenció de dotar la comarca d’un ‘carril bici’ que la creui per complert, de Blanes a Badalona, i que passi majoritàriament per la zona costanera del Maresme.

No és habitual que el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, prengui decisions d’aquesta mena en nom, només, del Departament de la generalitat, ja que segons el que s’havia acordat amb el Consell Comarcal del Maresme, tot allò referent a la mobilitat dins la comarca, havia d’acordar-se entre la Generalitat i l’anomenada Comissió de Mobilitat, que està format per diferents representants de la política local dels municipis de la comarca.

En qualsevol cas, ja s’ha adjudicat la redacció del projecte, que té per objectiu sé una de les obres que ajudin a pacificar i urbanitzar el tram de la N-II que passa per la nostra comarca. En total, 56 quilòmetres de ‘carril bici’, que connectarien Badalona i Blanes passant per la costa del Marseme. En aquest sentit, quan el projecte hagi acabat, diferents municipis pròxims a Palafolls, com ara Malgrat de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna o Blanes comptaran amb ‘carril bici’ dins dels seus termes municipals. Aquesta via per a ciclistes creurà un total de 18 municipis i recorrerà la costa de la comarca a més de comunicar els diferents municipis afectats en el projecte.

En aquest sentit, la comunicació intercomarcal serà més segura i còmode per a ciclistes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics