URGENT

PLF tanca el 2015 amb una reducció de l’atur

Compartiu aquesta història

La nostra població va acabar el desembre amb un total de 696 desocupats, 13 menys que un mes abans.

El desembre trenca així la tendència alcista iniciada a l’agost i que es mantenia fins al ara. És el millor desembre des de l’esclat de la crisi , al 2008, i queda molt lluny del desembre negre del 2012, quan es va arribar a la pitjor dada d’aturats a PLF, amb 922 persones, 226 més que no pas ara.

Amb aquestes dades, el 2015 ha suposat una davallada de l’atur, ja que es va començar amb 65 persones més a l’atur que no pas ara que s’ha tancat.

Dels 12 mesos de l’any, n’hi ha hagut 6 d’augment de desocupats, mentre que els altres 6 han suposat una davallada del llistat d’aturats. Uns descensos centrats entre el març fins el juny, coincidint amb la campanya estival.

Els Municipis del nostre voltant registren dades molt similars a les de Palafolls. A Malgrat de Mar hi ha hagut un descens de 25 aturats, tancant l’any amb un total de 1.496 uns 125 menys dels que tenia a l’inici d’any. Pineda també ha rebaixat l’atur en 26 persones, però la taxa d’aturats és la més alta de l’Alt Maresme. En aquesta localitat hi ha 2.790 persones sense feina,180 menys que al desembre del 2014.

L’únic municipi pròxim a Palafolls on hi ha més gent a l’atur que durant el mes passat és Tordera, que ha patit un lleuger increment de vuit persones més sense feina. Ara mateix a Tordera hi ha 1.449 aturats.

Al llarg del 2015 el Maresme ha registrat un important descens d’aturats. L’any va començar  per sobre de les 36 mil persones sense feina, i ha acabat amb  3.345 aturats menys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics