URGENT

Esquerra celebra el nomenament, mentre que el PP i  C’s en recelen

Compartiu aquesta història

Els republicans, que al Parlament estan dins Junts pel Sí, celebren que les negociacions hagin permès la proclamació d’un nou president, tot i que lamenten el patiment dels últims mesos, arran de la incerteses dels contactes entre Junts pel Sí i la CUP.

El nomenament de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat suposa la continuïtat del procés independentista, segons el regidor portaveu d’ERC a PLF, Francesc Alemany.

Puigdemont a Girona, d'on ha estat alcalde 5 anys
Puigdemont a Girona, d’on ha estat alcalde 5 anys

Esquerra és l’únic partit independentista actualment a l’Ajuntament de PLF, i l’únic que veu amb bons ulls el futur que s’obra amb el nou govern català.

Per la seva banda, el PP considera que el nomenament de Puigdemont és  un engany als catalans ja que no es va presentar a les eleccions com a candidat. Óscra bermán no dubta en parlar de perversió i d’un futur govern destinat a dividir els catalans. Diu  a més, que la CUP  ara és complice de la corrupció de CDC.

Segons el portaveu palafollenc, el nou govern català farà que s’hagi de posar en pràctica la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

C’S demana al nou president que governi per a tots els catalans i no només pels que són independentistes. Martí Victòria, el regidor de C’s a PLF, creu que el pacte entre la CUP i Junts pel Sí s’ha fet sobre els interessos i no pas sobre les idees polítiques. De fet Victòria no dubte en qualificar de “baixada de pantalons” de la CUP el pacte que ha permès la investidura de Puigdemont.

El nou president va ser nomenat ahir amb els vots a favor de Junts pel Sí i 8 vots de la CUP. Els altres 2 diputats cupaires es van abstenir i la resta de l’hemicicle es va oposar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics