La CUP declina entrar al govern de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La formació ha respost  l’oferiment que l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, format pel PSC i CiU, va fer arribar a tots els grups de l’oposició la setmana passada per convidar-los a entrar a formar part del govern municipal, que actualment està en minoria. La formació independentista ha fet arribar la resposta als dos partits que governen l’Ajuntament i ha fet públic un comunicat on s’exposen els motius pels quals la CUP no considera oportú entrar a l’equip de govern.

La Candidatura d’Unitat Popular, que té 2 representants  a l’Ajuntament blanenc assegura que no “poden ni volen formalitzar cap acord global, ni molt menys signar un xec en blanc”, amb un equip de govern que encara no ha definit el seu pla d’acció municipal. La formació diu haver-ho demanat en diverses vegades sense èxit.

En el comunicat, la CUP també afirma que es va presentar a les eleccions municipals per impulsar noves formes de fer política amb més participació i implicació directa de la ciutadania i de les entitats, cosa que xoca constantment amb l’actual equip de govern. Recorden, per exemple que en els plens municipals  s’ha posat de manifest una interpretació restrictiva del ROM que asseguren que coarta la participació directa de les entitats en les sessions.

Tot i la negativa a formar part del govern municipal, la CUP es posa a disposició del govern local per treballar en l’impuls de polítiques i propostes reals d’aprofundiment democràtic i transformació social. En aquest sentit la candidatura de l’esquerra independentista remarca exemples com  el pressupost participatiu, recentment avalada pel consistori a petició de la pròpia CUP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics