URGENT

La confraria confirma una nova processó pel Divendres Sant amb els exlegionaris

Compartiu aquesta història

Davant d’una 30a de persones es va presentar divendres al vespre la nova Confraria de St Lluís i Sta Maria de PLF, l’encarregada de promoure les processons al nostre municipi.

Una 20a d’exlegionaris de la Banda de música de l’” Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona”, amb els seus uniformes, van tocar una marxa per donar la benvinguda a la presentació de la confraria, que va ser dirigida pel Germà Major d’aquesta nova entitat, Óscar Bermán.

El Germà Major, Óscar Bermán, amb els exlegionaris en primer pla,  a la presentació de divendres.
El Germà Major, Óscar Bermán, amb els exlegionaris en primer pla, a la presentació de divendres.

Durant l’acte, Bermán va confirmar que l’entitat ha triat el divendres sant, dia 25 de març, com a data per repetir la processó de fa 2 anys pels carrers de St. Lluís. Començarà a quarts de 7 del vespre des de la capella del barri i farà un circuit que acabarà també a la capella. Bermán assegura que ha parlat amb el mossèn de PLF, qui no s’hauria “tancat” a col.laborar.

En ple acte, el president de la confraria va confirmar que els exlegionaris desfilaran altre cop a la processó de PLF, portant el Crist de la Bona Mort.

Jesús Cañadas, responsable dels exlegionaris, va explicar que aquest any preveuen desfilar  també a St Pere de Ribas i a l’Hospitalet. Cañadas assegura que la presència dels legionaris es deu a un “sentiment” i una devoció al Crist de la Bona Mort i demana a les autoritats locals no confondre.

La confraria va explicar que també han convidat a l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, i a la regidora de cultura a participar de la processó, ja que són representants de tots els palafollencs.

IMG_4430
Aspecte aproximat de com serà la vestimenta de la confraria de PLF.

 

L’any passat, el govern local va prohibir la processó ja que considerava que els legionaris no són part de la cultura local i que barrejava religió amb qüestions militars.

Sigui com sigui, la nova confraria assegura haver demanat tots els permisos al consistori local per poder tirar endavant l’activitat aquest any.

La nova confraria preveu dos tipus de socis; els confrares actius i els protectors. No tothom podrà ser confrare, ja que haurà d’estar avalat per un dels membres de l’entitat. Sigui com sigui per ser confrare caldrà pagar 10€ a l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics