URGENT

Demà hi ha jornada de donació de sang a PLF

Compartiu aquesta història

A partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia, una unitat del Banc de Sang i Teixits s’ubicarà al Dispensai Municipal per tal que els ciutadans puguin anar a donar sang. Cada any es fan unes 4 recollides de sang a PLF aproximadament.

Cada dia s’utilitzen a Catalunya un miler de bosses de sang en intervencions quirúrgiques. Això vol dir que cada dia es necessiten unes 1.000 donacions per mantenir estable el volum i la capacitat de reacció del banc de sang.

La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària. L’increment de l’esperança de vida, la creació d’unitats de medicina intensiva, i les necessitats importants i constants d’alguns malalts, abans considerats irrecuperables, fan que la demanda de sang sigui creixent.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar artificialment pel que tan sols es pot obtenir a través de les donacions altruistes.

Des d’aquesta entitat es recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals sanitaris.

Per poder donar sang cal ser major d’edat, tenir un pes mínim de 50 quilos, i a diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics