URGENT

St Genís Renova el seu vot de vila aquest cap de setmana

Compartiu aquesta història

L’any 1652, quan la pesta feia estralls arreu de Catalunya, els vilatans de St. Genís de PLF van invocar l’ajuda dels sants protectors; Sants Fabià i Sebastià amb la intenció que els protegís davant la ”pestilència i el mal contagiós”. A canvi de la curació, el poble de St. Genís oferia renovar el vot cada any amb misses i processons en el seu honor.

Aquesta setmana, dimecres, es va celebrar St Sebastià, i St Genís aprofitarà aquest cap de setmana per renovar el vot de vila un any més.

Com en anys anteriors els actes s’han organitzat conjuntament entre l’Associació de Veïns de Sant Genís de Palafolls i l’Ajuntament i començaran demà dissabte a la tarda a les 17 h amb un espectacle familiar a càrrec del Mag Deivid.

Tot seguit hi haurà xocolatada per a tothom. A les 22 h, al local social hi haurà ball amb música en viu a càrrec del Duo Som Dos. Ho explica el president de l’Associació de veïns de St Genís, Jordi Ballbé.

A l’endemà, diumenge, es farà la renovació del vot en una missa especial a l’església romànica de St Genís en la que hi participen les autoritats locals i socials del municipi. A més comptarà amb l’actuació de la Coral Palatiolo.

Al vespre, hi haurà sardanes amb la cobla PLF i havaneres amb el grup En Xarxa.

Totes les activitats es fan a les antigues escoles, que són la seu de l’Associació de veïns de St Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics