URGENT

El mossèn de PLF desvincula la processó de St Lluís amb l’Església

Compartiu aquesta història

El rector de les parròquies de PLF i Malgrat, Mossèn Salvador Gras, ha estat sovint en mig de la controvèrsia per la celebració de les processons al barri de St. Lluís.

Enguany ha volgut deixar clar que la nova entitat creada a PLF per dur a terme les processons és laica i constituïda amb uns estatuts civils i no eclesiàstics. D’aquesta manera desvincula a parròquia de PLF amb la processó prevista per la tarda del dia 25 de març pels carrers de St Lluís, que comptaran amb la desfilada dels exlegionaris.

Façana de la parròquia de St Lluís
Façana de la parròquia de St Lluís

Una processó que hauria de començar a la capella del barri, però que aquella tarda tindrà altres celebracions pròpies del Divendres Sant, com explica el mateix mossèn a RP.

El rector, però, assegura que es troba a disposició de l’entitat i de qualsevol particular que vulgui rebre assessorament o recomanacions entorn a la litúrgia i la història dels dies sants.

Durant la presentació de la Confraria de St Lluís i Sta Maria de PLF, el Confrare Major, Óscar Bermán,  va assegurar que el mossèn es sentia utilitzat per tota la polèmica de l’any passat.

Mossèn Salvador,  s’ha mostrat contundent en demanar que es deixi d’usar la parròquia i la seva persona per defensar postures entorn a aquesta polèmica. El rector creu que masses persones l’han utilitzat per donar pes a les seves posicions, mal interpretant les seves paraules.

Mossèn Salvador no s’ha pronunciat sobre la possible desfilada dels exlegionaris pels carrers de St. Lluís, ja que recorda que és una activitat que no ha organitzat la parròquia local i que és del tot laica i al marge de l’església.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics