URGENT

ERC s’acosta al govern de Blanes

Compartiu aquesta història

L’entrada dels dos regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’equip de govern de Blanes està pràcticament tancada. De fet, el regidor republicà i president de la secció local, Albert Sanz, calcula que la seva incorporació al govern, que actualment està format en minoria per PSC i CiU, es podria fer efectiva a mitjans de febrer. La setmana passada, els dos regidors d’ERC van rebre l’autorització de l’assemblea per tancar un acord, després d’acceptar l’oferta d’integració que l’alcalde Miquel Lupiáñez va estendre a tots els grups de l’oposició. Actualment, l’equip de govern es troba amb una minoria clara a l’Ajuntament. Suma 8 dels 21 regidors. La possible entrada d’ERC al govern permetria ampliar-lo fins a deu regidors, tot i que seguiria en minoria minoria per un regidor.

Imatge de campanya electoral, amb la cara del cap de llista Àngel Canosa
Imatge de campanya electoral, amb la cara del cap de llista Àngel Canosa. El Punt

Els regidors republicans van exposar a l’assemblea les circumstàncies en què es va produir l’oferta i les converses que han mantingut amb membres del govern municipal per explorar les opcions d’entrar a formar govern amb PSC i CDC.
L’assemblea va viure un debat intern sobre els beneficis i els perjudicis de la integració d’ERC al govern de Blanes.
L’assemblea va insistir que el consens en qualsevol decisió entre les forces polítiques que conformin el govern de Blanes ha de ser un requisit imprescindible per treballar des de la corresponsabilitat.
D’aquesta manera, ERC es posiciona diferent de la CUP. Aquesta formació va rebutjar l’oferta de Lupiáñez.

De fet després de les eleccions ja hi va haver converses per incorporar els republicans, que finalment se’n van distanciar.

 

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics