URGENT

La PAH denuncia que l’Ajuntament no informa sobre la nova Llei d’Habitatge

Compartiu aquesta història

L’estiu passat es va aprovar una norma sorgida d’una Iniciativa Legislativa Popular, recolzada per milers de signatures, que demanava un canvi en la gestió dels desnonaments i la pobresa energètica.

En aquest sentit, la PAH de Blanes ha denunciat que l’Ajuntament de PLF no està informant als ciutadans de les sortides legals que contempla aquesta nova normativa en casos de desnonament. De fet la seva portaveu, Emma Torres, assegura que l’Ajuntament de PLF no ha estat a cap de les reunions informatives que s’han fet per tal de donar a conèixer la nova llei.

PAH
Activistes de la PAH en el ple municipal de PLF, l’any passat.

 

Amb la nova norma les entitats financeres no poden desnonar, sense abans haver ofert un lloguer social a les famílies amb problemes econòmics, durant un màxim de 3 anys. El lloguer social, a més, no haurà de superar el 10% dels ingressos de la família.

La llei contempla també mesures de segona oportunitat per a les persones sobreendeutades en relació amb l’habitatge i mesures  per ampliar el parc d’habitatges assequibles de lloguer.

De fet l’Ajuntament de PLF va aprovar una moció que demanava multar als bancs que tinguessin pisos desocupats.  La intenció és fer que aquests habitatges es posin en una borsa de lloguer social. Torres afirma que l’Ajuntament de PLF encara no ha aplicat aquest acord, com sí han fet Tordera o Lloret. A més es lamenta que el nostre municipi encara no hagi constituït la Taula de L’habitatge, com s’havia compromès.

-*

La PAH demana a l’Ajuntament que es posi les piles per combatre aquests problemàtica social amb les eines que ja contempla la normativa.

La PAH va obrir un punt d’informació setmanal a l’Ajuntament per resoldre dubtes entorn  a les sortides possibles en cas de desnonaments o impagaments. Després d’algunes setmanes, amb una escassa assistència , el servei ha quedat  només per a cites concertades.

Justament ahir la PAH també ha demanat al president de la Generalitat que es desplegui la normativa aprovada l’estiu passat.


Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics